MINISTAR RADI KAO DA SE NIŠTA NIJE DESILO Gašić pravi planove za 2016.

0
412

Dok premijer Aleksandar Vučić tvrdi da Bratislav Gašić više neće voditi resor odbrane, kao i da će postupak njegove smene biti sproveden u najkraćem roku, ministar iznosi planove u vezi sa Vojskom za narednu godinu.
Naime, na zajedničkoj sednici kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba koja je juče održana u niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“ predstavljen je predlog plana razvoja i opremanja Vojske za 2016. i razmotrene smernice za planiranje u narednoj godini, u skladu sa budžetom.
Na sednici su, kako se navodi, analizirani rezultati rada MO i VS u 2015. godini, a zaključeno je i „da su postavljeni ciljevi u ovoj godini realizovani“.
Učesnici zajedničkog kolegijuma su nakon sednice, kako stoji u saopštenju, obišli četu za obuku vodiča pasa, uzgoj i dresuru pasa i četu za obuku sanitetske službe Centra za obuku logistike i upoznali se sa uslovima rada u pomenutim jedinicama.
Premijer je prekjuče kazao da Bratislav Gašić neće više biti ministar odbrane, da će postupak njegove smene biti sproveden po najkraćem roku, i negirao da su na tu odluku uticali američki i britanski ambasador. Gašić je u nedelju, 6. decembra, uvredio novinarku B92 neprimerenim rečima na zvaničnom događaju u Trsteniku, poručivši joj: „Volim novinarke koje lako kleknu”.
Alo