NOVI SAD: Uhapšeni dileri oružja!

0
724

Sinoć oko 20 sati u centru Novog Sada došlo je do munjevitog hapšenje koje su izvršili pripadnici Žandarmerije! Kako je jutros objasnio ministar policije uhapšena su dvojica dilera oružjem i zaplnjena je veća količina oružja i municije namenjenog francuskom tržištu..

Spektakularna akcija pretresa, pa privođenja više lica se dogodila ispred Merkatora, a žandarmi su džipovima presreli crveni automobil u Bulevaru Oslobođenja. Naoružani dugim cevima oni su izveli putnike kojima je naređeno da legnu na asfalt.

Ministar policije Nebojša Stefanović objasnio je jutros da su u uspešnoj akciji novosadske policije i Žandarmerije uhapšena dvojica dilera oružjem.

– Zaplenjena je velika količina oružja: dva puškomitraljeza, nešto više od tri kolograma eksploziva, dva automata i veća količina municije – rekao je ministar Stefanović gostujući na RTS-u i dodao da je oružje bilo namenjeno francuskom tržištu.

Akciju, koja je trajala nekoliko meseci, sprovela novosadska policija u saradnji sa Žandarmerijom.

– Prilikom hapšenja u kolima smo zaplenili dva puškomitraljeza, nešto više od tri kolograma eksploziva, dva automata i veću količinu municije – precizirao je Stefanović.

Kako je naglasio, to pokazuje da je policija, kada se radi o preventivnim akcijama koje imaju za cilj da oružje ne dođe do kupaca i ne napravi još veću štetu, dosta dobro organizovana.

– Pošto smo kao region od 1990-ih godina izloženi velikoj količini oružja i municije koji se ilegalno koriste, mislim da je to jedna od važnih poruka građanima da ne koriste ilegalno oružje zato što su predviđene visoke zatvorske kazne – istakao je ministar Stefanović.

Dodao je da je u poslednjih godinu i po dana policija pokazala da može i te kako da bude efikasna.

– U saradnji svih organizacionih jedinica trudimo se da pokažemo da niko nije nedodirljiv, pogotovu u oblasti kriminala – rekao je Stefanović, podsetivši da je policija imala rekordne zaplene od preko četiri tone narkotika u proteklih godinu dana.
Alo