NIKO NIŠTA NE ZNA: Kidnapovani radnici srpske ambasade u rukama ISIS?

0
511

Slađana Stanković i Jovica Stepić, službenici ambasade Srbije u Libiji koji su još 8. novembra oteti u mestu Sabrata, najverovatnije su pali u ruke Islamske države.

Džihadisti su u subotu 12. decembra osvojili ovaj grad na zapadu Libije, a od tada se o sudbini srpskih državljana apsolutno ništa ne zna.

Slađana i Jovica su, posle otmice na autoputu, više od mesec dana bili u rukama militantne grupe koja nije u vezi sa džihadistima. Međutim, prema izveštajima stranih medija iz Sabrate, u ovom gradu od subote nema više nijedne vojne formacije osim ISIS. Ne zna se da li su otmičari, povlačeći se iz grada, poveli sa sobom i Slađanu i Jovicu ili su ih jednostavno prepustili na milost i nemilost džihadistima.

Predstavnici naših vlasti, kao i članovi prodocia, nemaju nikakvu informaciju o njima.

Suprug otete Slađane, Aleksandar Stanković, već dugo nema nikakvih vesti o njoj.

– Od novembra kada je Slađana oteta, zajedno sa vozačem Jovicom Stepićem, nemam nijednu konkretnu informaciju. Sve je isto kao i tog 8. novebmbra kada su otmičari, na putu ka Tunisu presreli kolonu vozila naše ambasade i oteli mi ženu. Ništa ne znam, niko mi ništa ne govori, niti javlja. Ova agoina traje više od mesec dana i bojim se da niko i ne zna šta će biti sa Slađanom i Jovicom – rekao je Aleksandar.

Alo