Novi Sad GSP: Tuča putnika i kontrolora!

0
678

U petak ujutru u bukovačkom autobusu se dogodio incident kada su se potukli putnik Milutin Jovanović (36) i kontrolor GSP-a.

Jovanović tvrdi da je udaren nakon što mu je oduzeta markica koja nije bila važeća, dok u GSP-u navode da je putnik napao kontrolore. Putnik kaže da je udarac dobio nakon što je zatražio da mu vrate kartu. On je ispričao da se vraćao iz treće smene i da mu je karta oduzeta jer važi za prvu zonu, a Bukovac spada u drugu zonu.

„Oduzeli su mi markicu, a kada smo stigli do Bukovca, na 50 metara od poslednje stanice zatražio sam markicu nazad. Stariji kontrolor mi je napisao kaznu, ali mi nije vratio markicu, iako sam nekoliko puta ponavljao da moram uveče na posao i da mi karta treba. Kada sam podigao glas, dobio sam pesnicom po usni“, kaže Jovanović. Nakon što su kontrolori videli da rana krvari pozvali su policiju, a Jovanović kaže da je i on zvao policiju i da namerava da tuži GSP zbog napada.

S druge strane, kako 021.rs nezvanično saznaje u GSP-u, putnik je napao kontorlore. Naime, putnik je prvo udario jednog kontrolora, pa drugog i tada je jedan od njih odgovorio na udarac.

U GSP su samo potvrdili da se incident dogodio, ali se ne izjašnjavaju ko je kriv, jer kako je za 021 rekla portparolka gradskog prevoznika, Snežana Jaković, čekaju izveštaj policije.

„Istraga je u toku i ne možemo da je komentarišemo. Ono što možemo reći je da su naši radnici često na meti napada putnika, posebno kontrolori prilikom pregleda karata“, kaže Jaković.

U GSP-u dodaju da su od početka godine imali 12 napada na zaposlene, devet na vozače i tri na kontrolore.
021