KARAĐORĐEVIĆI BEZ STRUJE: Princu za slavu isekli struju, duguju najmanje 10.000 evra!

0
793

SAŽALILI SE: Kraljevskom paru EPS juče progledao kroz prste i uključio im struju samo tokom kratkog prijema, dok su ostatak krsne slave proveli u mraku
BEOGRAD – Porodica Karađorđević više od mesec dana živi bez struje u kompleksu kraljevskog dvora zbog neizmirenih obaveza prema „Elektroprivredi Srbije“, otkriva Kurir. Oni su i veći deo krsne slave Sveti Andrej Prvozvani juče proslavili u mraku, a EPS im je progledao kroz prste i uključio im struju nakratko, samo za vreme svečanog prijema.

Inače, osim struje, Beli dvor je već šest godina i bez grejanja i vode.
– Porodica Karađorđević nije poštovala prethodne dogovore i ugovor o reprogramu dugovanja za utrošenu električnu energiju, zbog čega im je ona isključena – potvrđeno je za Kurir iz EPS.

Prevarili EPS
Kako saznajemo, dug Karađorđevića za struju je najmanje oko 10.000 evra.
Podsetimo, prošle godine javnost je razbesnela činjenica da su Karađorđevići, i pored duga od vrtoglavih 6,1 milion dinara, pošteđeni isključivanja s mreže.

Oni su, kad je pukla bruka, napravili dogovor sa EPS o reprogramu duga, koji očigledno nisu ispoštovali, zbog čega danas žive u mraku.

– Šta bi Karađorđe rekao da mu na dan slave isključe struju – našalio se juče na slavi kraljevskog para savetnik predsednika Srbije Oliver Antić.

On je za Kurir objasnio da je struja isključena zbog dugovanja, a da je puštena za slavu samo na nekoliko sati.

– Struje i grejanja nema ni u prostorijama Starog dvora, u kojima žive Karađorđevići. Čak i nepokretnosti propadaju od vlage jer nema grejanja. Ceo taj kompleks je državna svojina, oni koriste jednu prostoriju u Starom dvoru, a teško je da mogu da se greju na jednoj TA peći i pet sijalica – kaže Oliver Antić.

Princeza Jelisaveta Karađorđević, sestra prestolonaslednika Aleksandra, kaže da nije u redu da neko ne plaća struju.

– Ja živim u stanu i redovno plaćam račune. Nisam znala da su im isekli struju, to je sigurno teško, ali svako mora da plaća račune redovno, jer je to zakonska obaveza svih građana – kaže princeza Jelisaveta.

Vole da ućare

Karađorđevići očigledno smatraju da je „plava krv“ dobro opravdanje za izbegavanje obaveza, pa su od „Er Srbije“ tražili besplatni kraljevski tretman. Aleksandar je, naime, za kartu ekonomske klase često tražio usluge biznis klase. Kraljevska porodica do zaključenja broja nije odgovarala na pitanja Kurira.
Aleksandar Karađorđević
SVE PLAĆAMO IZ SVOG DŽEPA

Iako niko ne zna od čega Karađorđevići tačno žive, glava porodice Aleksandar ranije je tvrdio da troškove plaćaju iz svog džepa.- Vrlo je važno jednom za svagda razjasniti da se svi naši lični troškovi plaćaju iz mojih sopstvenih sredstava, a ne iz budžeta. Sredstva iz budžeta namenjena su kulturnim promocijama, izložbama, turističkim posetama i redovnom održavanju – požalio se Karađorđević ranije jednom dnevnom listu.
Kurir