Željko Joksimović pevao pred 20.000 fanova

0
613

Posle osam godina, koliko nije pevao pred beogradskom publikom, kantautor Željko Joksimović sinoć je održao maestralan koncert pred 20.000 poštovalaca njegovih nota.

Muzički spektakl koji je trajao nekoliko sati raspametio je prisutne koji su uglas sa Željkom pevali sve njegove hitove uz vrisak, suze i aplauze.

Noć Joksimovićevih nota počela je kratkim filmom o njegovom detinjstvu, nakon čega je uz bljesak pirotehnike istrčao Željko i zapevao „Nisam te zbog lepote voleo“. Klavir, koji ga je čekao na bini nije bio samo deo scenografije već omiljeni pevačev instrument na kojem je izveo hit „Nije do mene“, a zatim „Libero“.

– Dobro veče Beograde. Posle osam godina biće ovo divno druženje. Dobro došli – rekao je vidno radostan pevač dok se vrisak ženskog dela publike prolamao “Arenom”.

edan za drugim ređali su se hitovi „Dodir leđa o leđa“, „Ranjena zver“, „Žena za sva vremena“ i mnogi drugi dok je dvorana izgledala kao veliki podijum za ples i đuskanje.

Najbliži članovi Željkove porodice, supruga Jovana, ćerka Mina, roditelji Vesna i Branislav, brat Saša i tazbina bili su mu najveća podrška iz prvih redova. Kao gosti Joksimovićeve večeri na bini je nastupila grupa “Van Gog“.

Veliki broj predstavnika srpskog džet seta došao je da uživa u Željkovom spektaklu, a među njima Čedomir Jovanović, Miodrag Kostić, Haris i Melina Džinović, Milica Pavlović, Ana Sević, Jelena Tomašević sa suprugom Ivanom Bosiljčićem i mnogi drugi.

Publika i kolege gromoglasnim aplauzom vraćali su Željka nekoliko puta pre nego što je definitivno završio koncert, a drugi ih čeka već 24. decembra u Centru “Sava”.

Brat Saša: Bio sam više uzbuđen od njega!

Željkov brat, glumac Saša Joksimović, na koncert je došao porodično. – Jedva čekam svaki njegov veliki koncert. Bio sam jako uzbuđen i pozvao sam ga pred ulazak u „Arenu”, kada mi je rekao da je uzbuđen. Tada sam mu otkrio „ja sam više“ – kroz osmeh priča brat zvezde večeri.
Alo