BIVŠI PRIPADNIK JSO PUCAO NA BJELANOVIĆA? Novi detalji brutalnog ubistva na Vračaru

0
549

– P. R. je priveden na razgovor u Tužilaštvo, gde se branio ćutanjem – rekao je za Alo! sagovornik blizak istrazi

Dan nakon ubistva Vladimira Bjelanovića (37) na Vračaru policija je uhapsila P. R. (40) iz Užica, navodno bivšeg pripadnika JSO, piše Alo!. On je, piše ovaj list, lišen slobode na osnovu DNK koji je pronađen na mestu zločina.

– P. R. je priveden je na razgovor u Tužilaštvo, gde se branio ćutanjem. U policiji nije želeo da otkrije razloge ubistva, niti da li mu je neko i, ako jeste, platio za likvidaciju. Pronađen je novac u njegovom iznajmljenom stanu, ali se ne zna njegovo poreklo – objašnjava za “Alo” sagovornik blizak istrazi koji dodaje da se uskoro očekuje hapšenje i druge dvojice koji su učestvovali u Vladimirovom ubistvu.

Porodica nastradalog Vladimira ne zna zbog čega je neko mogao da ga ubije.

– Nemam nikakav komentar. Ne znam ni šta bih rekla. Nije nam ništa pričao o pretnjama, niti mi znamo ko bi mogao i zbog čega da ga ubije – rekla je Vladimirova snaja.

Kako “Alo!” saznaje, obdukcioni nalaz Bjelanovića potvrdio je da je on “overen” hicima u glavu.

– Jedan ga je čekao ispod drveta kestena i on je prvi pucao. Međutim, kada je Vladimir istrčao iz kola, pojavio se i drugi, sa “heklerom”. Overili su ga, pa su pobegli u dva automobila – tvrde stanari Mileševske ulice.

Bjelanović je ušao u svoj “reno megan”, kada je ubica koji ga je čekao u parku preko puta prišao i zapucao. On je zatim uspeo da istrči iz automobila.

– Drugi muškarac koji je pripucao sigurno je čekao između parkiranih kola sa druge strane ulice – dodaju komšije.

Na Bjelanovića je, dok je bežao, ispaljeno oko 50 hitaca. On je pao posle desetak metara, a onda mu je prvi napadač prišao i overio ga, ispalivši dva metka. Bavio se uvozom i preprodajom automobila, a kružile su priče da je u velikim dugovima.
Telegraf