ZBOG LAJKA NA TVITERU Naprednjaci traže ostavku Šutanovca!

0
462

Smena ministra odbrane Bratislava Gašića, zbog uvrede na račun novinarke B92, nije naučila pameti naše političare.
Tako se ovih dana u nimalo lepom svetlu pokazao i bivši ministar odbrane, a sadašnji poslanik DS-a Dragan Šutanovac. Iako nije uputio nijedan uvredljiv komentar na račun Marije Jovičić, savetnica u poslaničkom klubu naprednjaka, svojim lajkom na Tviteru je pokazao da takve uvrede podržava.

Naime, Šutanovac je “lajkovao” komentar jednog tviteraša koji je Mariju Jovičić upitao “Da li klečiš na sastancima SNS-a?”. Gospođica Jovičić je nakon ovoga umesto izvinjenja na društvenoj mreži Tviter blokirana od strane Dragana Šutanovca.

Marija Jovičić je za “Alo!” navela da izvinjenje od Dragana Šutanovca nije dobila.

– Smatram da je jako licemerno sa njegove strane što se nije izvinio i tražim njegovu ostavku na mesto poslanika u Skupštini Srbije – kazala je Jovičićeva.

Potez poslanika demokrata prokomentarisao je i Zoran Babić, šef poslaničkog kluba SNS-a.

– Ovo je jako neodgovoran i loš potez Dragana Šutanovca. Iza ovog poteza je usledilo blokiranje, što je dodatno ponižavajuće. Ne može neko da vas danima obasipa predlozima zakona o zaštiti žena, a da u isto vreme bude nasilan prema ženi samo zato što je iz redova Srpske napredne stranke – istakao je Babić.

I poslanik SNS Vladimir Đukanović zatražio je ostavku ili smenu Šutanovca, zbog, kako je objasnio, seksističke uvrede na račun jedne službenice u poslaničkom klubu naprednjaka.

On je novinarima u parlamentu rekao da je Šutanovac najbrutalnije uvredio Mariju Jovičić.

„“Razlika između Šutanovca i Bratislava Gašića, koji je razapet zbog uvrede novinarki, jeste što je Šutanovac to uradio svesno”“, rekao je Đukanović, koji tvrdi i da je Šutanovac umesto izvinjenja Mariju Jovičić “blokirao”.

Dragan Šutanovac je za „Alo!# prokomentarisao zašto je blokirao Mariju Jovičić na Tviteru.

– Radi se o nepristojnoj i nevaspitanoj osobi, koja je na volšeban način zaposlena u Skupštini Srbije. Hteo sam da je blokiram jer sa botovima ne komuniciram, grešku sam ispravio i dotičnu blokirao, a zašto je kolegu Babića to toliko zabolelo, to pitajte njega – rekao je Šutanovac za naš list. Komentar na to što je lajkovao uvredljiv tvit, nismo uspeli da dobijemo.
Alo