ISIDORA JUČE NAPUNILA 48 GODINA: „Hvala bogu doživela sam rođendan“!

0
616

Spisateljica Isidora Bjelica, koja hrabro vodi bitku s teškom bolešću, proslavila je 48. rođendan u društvu prijatelja. Bjelica je zahvalna Bogu što je doživela ovaj rođendan, a kako kaže, svim ljudima želi zdravlje i radost i napominje da je srećna što je živa.

– Prijateljica me je bukvalno kidnapovala i spremila mi iznenađenje. Želim svim ljudima u Srbiji zdravlje i radost i da shvate da sve što vidimo u drugima dobro ili loše jeste ono što je u nama – rekla je Isidora za „Alo!“ i istakla da se nada da će u ljudima vladati razumevanje i ljubav.

– Nadam se da će Srbija ostati mesto gde ćemo manje osuđivati jedne druge, već da ćemo davati ljubav i razumevanje. Kad neko prođe toliko agonija kao ja, shvati koliko se energije baca uzaludno na mržnju i osudu. Ljubav se uči kroz patnju – objašnjava Bjelica i kaže da je izvukla pouku iz svojih nedaća.

– Učim se da više nijednu lošu reč i misao ne dam nikome i srećna sam na svoj rođendan što sam živa iako sam četiri puta bila na ivici smrti. Takođe, na rođendan želim da zahvalim svim poznatim i nepoznatim osobama i vašoj redakciji što mi pomažu u mojoj borbi i što me drže svojom ljubavlju. Srećna sam što sam živa – zaključila je hrabra spisateljica.

Iako se bori s opakom bolešću, Isidora ne prestaje da piše, pa, koliko joj zdravlje dozvoljava, promoviše novi roman „Sama“.
Inače, Isidora nije sve vreme svog lečenja bila hrabra, postojali su trenuci i kada nije želela više da živi.

– Superheroji ne postoje. Tako sam i ja samo krhka žena. U meni istovremeno egzistiraju dve Isidore – snažna i lomljiva. Povremeno su fizičke muke bile takve da sam zapomagala Nebojši da mi ušprica vazduh u venu. Potom bih se na ivici razuma molila Majci Božjoj, i snaga, volja i vera bi se vratile. Ljudi se teško nose s gripom ili zuboboljom, a zamislite četiri puta kancer u terminalnoj fazi. Samo moji najbliži znaju kroz kakve sam strahote prošla i još prolazim. Da mi je neko rekao da sve ovo mogu da izdržim, mislila bih da je lud. Čovek ne poznaje granice svoje snage. Slabi smo i sve što nam ostaje jeste da zavapimo dragom Bogu da nam da snage – rekla je Isidora za jedan nedeljnik.
Alo