VUČIĆ UPORAN: Ako Skupština ne smeni Gašića, odoh

0
552

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je najbliži odluci da razreši ministra odbrane Bratislava Gašića, ali da još ne zna ko će ga zameniti na toj funkciji.

Još nisam našao to rešenje, nisam mogao da ga nađem za 35 sati – rekao je Vučić novinarima.

Upitan šta ako Skupština Srbije ne podrži njegov predlog, on je rekao da bi to značilo da više nema podršku parlamenta i da ne može da bude premijer.

– Ili će prihvatiti predlog, ili ja neću biti premijer – rekao je Vučić.

Premijer je naveo da je, posle javnog ispada ministra odbrane, najbliži rešenju da ga razreši:

– Nisam se bavio ‘tehnikom’, najbližži sam razrešenju – rekao je predsednik vlade.

Prema zakonu o vladi, odlazak ministra sa funkcije moguć je ili njegovim razrešenjem ili ostavkom.

TAJKUNI VIŠE NE VLADAJU DRŽAVOM

Vučić JE izjavio i da borba protiv korupcije uvek može biti efikasnija, ali da je dobro što tajkuni više ne vladaju Srbijom i što nema nijednog čoveka koji je zaštićen.

– Danas ne možete da pokažete prstom ni na jednog čoveka u Srbiji koji je zaštićen – rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

On je najavio da će pre kraja godine biti sprovedena žestoka akcija policije i svih nadležnih organa.

Upitan zašto to do sad nije učinjeno, Vučić je rekao da su u toku detaljne pripreme i da se u akciju može krenuti samo kad je tužilaštvo zadovoljno, jer samo u tom slučaju mogu da se izbegnu greške i ostvari uspeh.

SLUČAJ ĆURUVIJA MORA BITI REŠEN

Premijer je izjavio da očekuje presudu u slučaju ubistva novinara Slavka Ćuruvije, kao i da se rasvetle svi teški slučajevi zločina iz prošlosti.

– Očekujem da teški slučajevi iz prošlosti budu rešeni i da pokažemo da oni koji su ubijali ne mogu da prođu nekažnjeno – rekao je Vučić novinarima u Domu vojske.

Vučić je rekao da ima pomaka i u rešavanju slučaja ubistva novinara Milana Pantića, ali da o tome ne želi da iznosi detalje.
Alo