Partizan igra najbitniji meč sezone, a poraz nije opcija!

0
730

Crno-beli u 21.05 igraju meč sezone za ostanak u Evropi i na proleće

Famozno evropsko proleće može da se namiriše u Humskoj, u praskozorje utakmice sezone za crno-bele, pred kojima stoji savršena prilika da probiju barijeru koju su samo jednom do sada probili – pre deset godina.

Eliminaciona faza Liga Evrope na dohvat je ruke učenicima Ljubinka Drulovića, koji su uprkos svim problemima ove sezone: ogromnom zaostatku u prvenstvu i velikom broju povreda, došli u tako dobru poziciju da ih ni poraz u meču odluke protiv Augzburga, neće zaustaviti na putu ka nokaut fazi.

Iz Humske zrači optimizam.

– Uopšte ne razmišljam o porazu kao soluciji. Pre svakog našeg meča u Evropi ove sezone najavljivao sam pobedu, tako razmišljam i sada. Savladali smo ih u Nemačkoj, čemu se malo ko nadao, i daćemo sve od sebe da ih pobedimo i u Beogradu. Svaka druga kalkulacija bi donela opuštanje, što nikako ne bi bilo dobro – poručio je za Sport Andrija Živković, najjači adut crno-belih, momak koji je u Bavarskoj u čvor vezivao odbranu Augzburga.

Ali i gosti žele trijumf, njima je više potreban, pa u tom imperativu kod Nemaca možda i leži najveća šansa da Partizan, pre svega mirnom i strpljivom igrom, kazni svaki rizičniji izlet gostiju na polovinu crno-belih.

– Dobro se osećamo i veoma smo motivisani, naš cilj je da pobedimo – rekao je trener Augzburga Markus Vajncirl, koji će i u meču odluke kalkulisati sa sastavom, kao i kroz čitavu sezonu. Neke igrače koji su mu standardni u Bundesligi, ostaviće na klupi u Humskoj.

– Obe postave koje koristimo su podjednako dobre. U klubu verujemo da su obe sposobne da ostavruju pobede – objasnio je starteg nemačkog tima.

Augzburg je pred dolazak u Beograd nanizao nekoliko odličnih rezultata u domaćoj ligi i bez primljenog gola je u prethodna tri meča Bundesa.
Telegraf