Srpska liga: Gašiću dosta je klečanja, šalji vojsku na Кosovo!

0
575

Srpska liga najoštrije osuđuje noćašnje napade na srpsko stanovništvo širom Кosmeta.
Nosiocima vlasti u Srbiji, a pre svih, ministru Vojske Gašiću i premijeru Vučiću, Srpska liga poručuje  da je vreme da prekinu sa praksom  klečanja na koju su navikli i da počnu odgovorno da vode zemlju.

– Vreme je da vlast promeni svoj odnos prema šiptarskim teroristima i međunarodnim licemerima i da pokuša da se ponaša čvrsto i  dostojanstveno, umesto da svoju moć demonstrira  osionim ponašanjem  prema narodu, medijima, političkim protivnicima koje hapsi, isleđuje, kažnjava i poziva na klečanje.- navodi se u saopštenju Srpske lige.

– Nemate pravo da od naroda očekujete da pred vama kleči. Niti vas je narod izabrao da kao njegovi predstavnici klečite pred zapadnim moćnicima već da mu obezbedite dostojanstven život.- dodaje se u ovom saopštenju.

– Pozivamo vlast da pokažu minimum patriotizma u borbi za srpske interese i da omogući povratak srpskih oružanih snaga u okupranu nam pokrajinu. Podsećamo da po rezoluciji 1244 Srbija ima svo pravo na slanje 1000 pripadnika vojske i policije na Кosmet. Vreme je da vlast u tome istraje jer samo pripadnici naših oružanih snaga mogu sačuvati živote i imovinu naših sunardnika od šiptarskih terorista.- naglašava se u saopštenju Srpske lige.

– Mlake izjave nakon sinoćnih terorističkih napada koje pozivaju na mir i suzdržanost nisu način borbe, jer isti oni sa kojima danas zvanični Beograd pregovara u Briselu su iz terorističkih uniformi ušli u pregovaračka odela. Takav pristup nas je i odveo u briselski pregovarački ćorsokak.- zaključuje Srpska liga.