Rukometaši Vojvodine sprečili da putnik otvori vrata aviona tokom leta

0
447

Rukometaši Vojvodine sprečili su incident u avionu na letu iz Frankfurta za Beograd prevoznika Lufthanze.

Predsednik Rukometnog kluba Vojvodine Milan Đukić rekao je za 021.rs da je putnik, koji je izazvao problem izgledao sumnjivo još prilikom ukrcavanja, a negde na sredini leta pokušao je da otvori vrata kabine u čemu ga je sprečilo kabinsko osoblje, pomoćni trener Vojvodine Milan Mirković i rukometaš Aleksej Rastvorcev.

– Sleteli smo oko 13:30 časova danas. Taj čovek je seo preko puta mene u Frankfurtu, delovao je prilično dezorijentisano i izgubljeno, pokušavao je sa svima da priča, a takođe i sa mnom. Razmenili smo možda pet rečenica kada ga je stjuardesa prebacila na njegovo mesto, ali se on opet vratio i počeo je da razgovara sa čovekom ispred mene sa nekim napadnim i ludačkim pitanjima, da bi u jednom trenutku počeo da lupa u kabinu od pilota sa izjavom da će otvoriti vrata od aviona. Onda ga je glavni stjuart zamolio da pređe u biznis klasu, a njemu su pomogli Milan Mirković i Aleksej Rastvorcev, koji su seli sa njim u biznis klasu, kako ne bi dalje pravio probleme. Čim smo sleteli policija ga je uhapsila, a po nekim našim saznanjima iz priče sa njim, on je Jordanac sa američkim pasošem – rekao je Đukić.

Avion je bezbedno sleteo u 13 i 30 časova. Po okončanju drame, prema prvim informacijama, posada aviona nije prijavila kontroli leta vanrednu situaciju, već je avion neometano sleteo na beograski aerodrom, kako je bilo planirano. Po sletanju, policija je ušla u avion i izvela problematičnog putnika iz aviona, kojeg je odmah potom prebacila u Policijsku upravu Beograda, gde je u toku njegovo saslušanje, saznaje 021.rs. Prema nezvaničnim informacijama, Jordanac ima američki pasoš na ime Loken.
Rukometaši Vojvodine vraćali su se sa gostovanja u Portu, gde su sinoć igrali utakmicu Lige šampiona.
Lufthanza: Putnik pokušao nešto sumnjivo s vratima kokpita

Nemačka aviokompanija Lufthanza potvrdila je da je jedan putnik na letu Frankfurt – Beograd predat po sletanju srpskoj policiji

Putnik je tokom leta pokušao da učini „nešto sumnjivo“ na vratima koja vode u kokpit. „Čovek je ustao i pokušao nešto na vratima, ali su ga u tome sprečili članovi posade i drugi putnici“, izjavio je Frans presu portparol Lufthanze Andreas Bartels.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije rečeno je da je slučaj predat u nadležnost tužilaštva.
021