POLICIJA ČEŠLJA JAVNE NABAVKE Slede hapšenja u EPS?!

0
587

Pripadnici Uprave kriminalističke policije proveravaju eventualne zloupotrebe oko javnih nabavki Elektroprivrede Srbije na čijem je čelu Aleksandar Obradović!

Prema saznanjima našeg lista, ove provere traju već tri nedelje i, iako u EPS-u tvrde da je reč o redovnoj saradnji sa policijom, izvori „Alo!“ tvrde da je istina sasvim drugačija i da u ovom javnom preduzeću ima i te kako posla za istražne organe.
Iz EPS-a su juče potvrdili informaciju da policija češlja javne nabavke, ali navode da su pripadnici Ministarstva untrašnjih poslova Srbije samo radili svoj posao, a to je kontrolisanje rada javnih preduzeća.

– Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti o tome da Uprava kriminalističke policije proverava poslovanje, Elektroprivreda Srbije saopštava da je već godinama praksa da EPS sarađuje sa istražnim organima, kao i da pripadnici Ministarstva untrašnjih poslova Srbije rade svoj posao i kontrolišu rad javnih preduzeća.
Praksa EPS-a je da ne komentariše pojedinačne slučajeve saradnje sa istražnim organima, ali smo u svakom trenutku spremni da izađemo u susret i pružimo sve neophodne informacije. Potpuno su neistinite plasirane informacije da je bilo ko priveden ili da je policija upala u EPS. Zbog plasiranja neistinitih infomacija EPS će tražiti i zaštitu pred nadležnim organima – navodi se u saopštenju ovog preduzeća.

Alo