VLADIMIR ZRELEC (50) OPERISAN DVA PUTA Advokat izrešetan zbog duga!

0
1164

Motiv napada na poznatog beogradskog advokata Vladimira Zreleca (50) navodno se krije u poslovima kojima se bavio mimo advokature. Kako „Alo!“ saznaje od izvora bliskog istrazi, Zrelec je godinama pozajmljivao novac na kamatu.

Policija ima saznanja da se neposredno pre ranjavanja sreo sa majkom Miloša Delibašića zvanog Delija, koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Miloša Vidakovića (28). Međutim, dalja istraga će utvrditi da li taj susret ima veze sa pucnjavom ili se radi o slučajnosti. Zrelec je u javnosti poslednji put pominjan dok je bio branilac Branislava Šaranovića, koji je preuzeo brigu o Delibašiću. Šaranovića terete za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

– Sa tri metka je pogođen u predelu jetre i pankreasa. Dva su izvađena, dok je jedan i dalje u telu. Njegovo stanje je stabilizovano, ali i dalje teško – objašnjava naš sagovornik iz Urgentnog centra.
Kako „Alo!“ saznaje, policija je uspela da nekoliko minuta razgovara sa ranjenim advokatom, ali on nije mogao da pomogne u vezi sa istragom, tvrdeći da ne zna ko bi mu i zbog čega pretio.
– Neka operativna saznanja govore da je pojedinim ljudima davao novac na kamatu. Kako mu nisu vraćali, on ih je upozoravao da ne poštuju dogovor. Na njega je iz „alfe“ u pokretu pucano dok je sedeo u svom automobilu. Ono što je još više zabrinjavajuće jeste da se opisi napadača koje su davali svedoci ne poklapaju – dodaje naš izvor blizak slučaju.

Policija je, nezvanično, na saslušanje pozvala i majku uhapšenog Delibašića. On je, inače, uhapšen prošle godine po nalogu crnogorske policije jer se dovodi u vezu sa ubistvom Miloša Vidakovića u julu 2013. Crnogorska policija dostavila je tužilaštvu dokaze na osnovu kojih sumnja da je Delibašić sa Milošem Vojnovićem i Slavišom Novakovićem ubio Vidakovića. Delibašić je sestrić Slobodana Šaranovića, osumnjičenog za organizovanje ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Pretpostavlja se da je Šaranovićev motiv bila osveta, jer je njegov brat Branislav ubijen oktobra 2009. u Beogradu.

Oženio se pre godinu dana

– Vlada je dobar advokat i pravi prijatelj. On se oženio pre godinu dana i dobio dete. Posvetio se porodici i zaista ne znam razlog zbog kojeg bi neko pucao na njega – kaže jedan od prijatelja ranjenog advokata.D. Ć.
Alo