UBICA TIJANE JURIĆ U „LUKSUZNOM ZATVORU“: Igra igrice, trenira, gleda filmove. Evo kako izgleda ROBIJA Dragana Đurića

0
719

Đurić se nalazi se u ćeliji sam i u njoj ima kablovsku televiziju, toplu vodu, tuš-kabinu, čučavac. Uz radni sto sa dva mesta tu su i dva ormana i kreveta, a ima pravo i na korišćenje konzole sa igricama

Dragan Đurić, koji je zbog surovog ubistva Tijane Jurić (15) u Bajmoku osuđen na 40 godina robije, prebačen je iz Prijemnog odeljenja zatvora “Nova skela” u dvokrevetnu ćeliju i za sada nema cimera.

Posle mesec dana detaljnog posmatranja, odnosno, zdravstvenih, psihijatrijskih i bezbednosnih procena, Đuriću je oređen individualni program postupanja, koji do daljeg isključuje mogućnost da sa nekim deli sobu.

Stručnjaci procenjuju da je bolje da neko vreme bude sam.

– Kompetentni stručnjaci su, na osnovu analize njegove ličnosti, utvrdili najoptimalniji vid smeštaja, individualne ciljeve i rad sa ovim osuđenikom u narednom periodu. Procena je da je bolje po njega da neko vreme bude sam. Osim toga, “Nova sekla” trenutno nije prebukirana, pa i sa te strane to nije problem – otkriva izvor i dodaje da Đurić ima sve potrebne uslove u ćeliji

On se nalazi se u ćeliji sam i u njoj ima kablovsku televiziju, toplu vodu, tuš-kabinu, čučavac. Uz radni sto sa dva mesta tu su i dva ormana i kreveta, a ima pravo i na korišćenje konzole sa igricama. Ima tri obroka. Buđenje je u 6.30 sati, a na spavanje odlaze u 21.30.

– Ima pravo na dvočasovnu šetnju dnevno i bavljenje sportskim aktivnostima tokom vikenda, ukoliko to želi. Njegovo psihičko stanje i držanje je vrlo korektno od dolaska u ovu ustanovu 28. oktobra. Ponaša se sasvim normalno, nije sklon incidentima i ne pokazuje znake depresije. Za sada nije imao posete članova porodice – ističe izvor.

U Skeli se već nalaze osuđeni za slična dela, poput Mališe Jevtovića, Saše Mege i Dragana Nikolića Čombeta, te je moguće da će Đurić biti smešten sa nekim od njih, jer je osnovni princip da deli ćeliju sa nekim ko mu neće ugrožavati bezbednost.
Telegraf