Istočna alternativa: Crne Gore ne bi bilo bez Rusije a ona hoće u NATO

0
641

Istočna alternativa poziva rukovodstvo Crne Gore da se dok ne bude kasno prizove pameti i odmah odustane od učlanjenja u Nato pakt. Poziv Severnoatlantskog saveza Podgorici da se pridruži organizaciji koja je izvršila agresiju na SRJ predstavlja uvredu za sve građane Crne Gore koji su stradali pod bombama Nato-a.

– Osiromašeni uranijum posejan iz Alijansinih bombardera uzima sve veći danak u Srbiji i Crnoj Gori, pa ovaj čin predstavlja svojevrsno bratimljenje režima Mila Đukanovića i Nato ubica.- saopštava ovaj pokret.

Istočna alternativa upozorava Podgoricu da će se pridruživanjem Severnoatlantskom savezu svrstati u red neprijatelja bratske Rusije, bez koje ne bi postojala na karti sveta. Nato zločinci će Podgoricu koristiti kao oruđe za nove napade na Moskvu, njene saveznike i prijatelje, a to znači i protiv sopstvenog naroda. Zbog toga će ona postati meta ruskih nuklearnih snaga. To nije put kojim treba da ide Crna Gora.- dodaje se u saopštenju.

Istočna alternativa podseća javnost da je balans moći i strateških nuklearnih snaga Istoka i Zapada sprečio izbijanje svetskog rata u poslednjih 70 godina. Nato pakt svojim širenjem ka granicama Rusije pokušava da naruši taj balans. Iz tog razloga mi pozivamo vlast u Beogradu da radi očuvanja jednakosti oružja u regionu pod hitno potpiše sveobuhvati vojni sporazum sa Moskvom i ruskim oružanim snagama u Srbiji omogući ista prava koja Nato dobija u Crnoj Gori i već poseduje u drugim zemljama Balkana. Srbija mora da otkaže Sofa sporazum sa Sjedinjenim državama i Nato paktom kao i IPAP ugovor sa Alijansom. Pored toga Beograd treba da uputi zahtev Vašingtonu da što pre rasformira svoju bazu i napusti Južnu srpsku pokrajinu – Кosovo i Metohiju.- zaključuje Istočna alternativa u saopštenju.