STANODAVCI U PROBLEMU Jure gazde za porez na kiriju!

0
761

Poreska policija podnela je krivičnu prijavu protiv vlasnika kuće iz Beograda koji nije plaćao porez na prihode od izdvanja svoje nekretnine.

Ovaj Beograđanin je zaradio oko 30.000 evra za godinu dana, a trebalo je da na to plati oko 5.000 evra poreza. Ovo je samo prvi slučaj koji je procesuiran, a poreska policija intenzivno proverava i druge stanodavce jer broj onih koji prijavljuju prihode od izdavanja nepokretnosti opada, što ukazuje na moguću utaju poreza.

Ova osaoba, kako kaže naš izvor, od nevembra 2014. do novembra 2015. godine, u nameri da u potpunosti izbegne plaćanje poreza na dohodak građana, poreskoj upravi nije prijavila prihod od izdavanja kuće primljen na ruke u gotovini.

Nepodnošenjem poreske prijave stanodavci izbegavaju da plate porez na prihode od izdavanja nepokretnosti. Osim toga, ovi prihodi podležu i oporezivanju godišnjim porezom na dohodak građana, ukoliko u toku kalendarske godine fizička lica ostvare dohodak veći od trostrukog iznosa prosečne godišnje zarade isplaćene u Srbiji.
Alo