ZAVRŠEN SASTANAK : Vučić sa policijskim sindikalistima

0
500

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je predstavnike Policijskog sindikata Srbije. Sastanku je prisustvovao i ministar Nebojša Stefanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Vlada uložiti dodatne napore kako bi u narednoj godini obezbijedila sredstva za poboljšanje uslova rada i materijalnog statusa pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i za modernizaciju njihove opreme

Nakon sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem i predstavnicima Policijskog sindikata, Vučić je obećao da će Vlada pokušati da pronađe način za finansiranje pripadnika MUP-a, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Reprezentativni policijski sindikat Srbije prošle sedmice je, zbog nagomilanih problema svojih pripadnika, najavio štrajk glađu članova Upravnog odbora.

S obzirom na to da im je Vučić obećao prijem, oni su štrajk odložili uz poruku da im namera nije da politizuju protest već da konkretno reše status policajaca, povećaju zarade zaposlenih u MUP-u Srbije, urede stanje u vatrogasno-spasilačkim jedinicama, te utiču na promenu Zakona o policiji.
Alo