Toma Fila o slučaju Laušević: Da je suđenje bilo van Crne Gore trajalo bi jedno prepodne

0
750
Beograd 04.04.2011. Toma Fila, advokat Foto : Milovan Milenkovic Photo & © by Milovan Milenkovic News Magazine VREME

Advokat Toma Fila gostujući u jednoj emisiji objasnio je sve ono što su glumcu Žarku Lauševiću nepotrebno činili sve ove godine.

„Za slučaj Laušević postoji jedan divan bosanski izraz ‘mahaluša’. To je ono kad sediš u mahali, staviš klupicu ispred kuće, pričaš i tako prenosiš vesti, i kada stignu do kraja ulice, onda se vraćaju nazad i kad se vrate, peta stvar je u priči“, rekao je advokat Fila.

Advokat Žarka Lauševića je objasnio da je upravo to ušlo u sudnicu u Crnoj Gori i da je sve od samog starta, pa do kraja išlo u pogrešnom smeru.

„To je najprostiji slučaj koji sam branio u životu, da su ga samo delegirali u Sarajevo, Sloveniju, Makedoniju… van Crne Gore, e to suđenje bi trajalo jedno prepodne“, ističe Toma Fila i dodaje da je tu bilo sporno samo jedno „da li je prekoračenje nužne odbrane ili nije“.

Fila je takođe naveo i da je dosta dokaza bilo prikrivano, sklanjane su čaure, kružile razne priče…

„Nameštali su, ali našli smo čaure u podu i to posle šest meseci. Nameštali su i njegovom bratu, okretali metak, svašta su radili. Vrhovni sud je rekao ‘on je imao pištolj, a oni nisu imali ni penkalo’, pa šta on hoće, njih je osam bilo“, navodi Toma i dodaje da je „celo suđenje bilo odvratno“.

24sata