Srpska liga: Uputiti bezbednosne snage Vojske Srbije na Кosmet

0
1351
Novi Sad 09. novembra 2012 - Vojnici na sveèanom obeležavanju Dana Prve brigade Kopnene vojske u kasarni "Jugovièevo". Sveèanosti su prisustvovali gradonaèelnik i predsednik Skupštine Novog Sada Miloš Vuèeviæ i Siniša Seviæ i delegacija Grada. FOTO TANJUG / JAROSLAV PAP / jp / mk

Srpska Liga najoštrije osuđuje sve učestalije napade na Srbe u njihovoj državi, u južnoj pokrajini Кosovo i Metohija. Najnoviji napad desio se sinoć oko 20.30 časovs kod Vučitrna, u selu Gojbulja, gde je bačena bomba, koja nije eksplodirala. U trenutku napada u lokalnoj prodavnici u kojoj se okupljaju Srbi se nalazio veći broj ljudi.

Podsećamo, da se u toku prošle nedelje dogodio incident u Кosovskoj Mitrovici, gde su na 15 Srpskih kuća, ispisani grafiti terorističke organizacije Islamske države. Svaki ovaj napad predstavlja pokušaj zastrašivanja Srba, kao i zastrašivanje Srba povratnika, kada se zna da je od 1999. -te godine proterano preko 220.000 Srba iz svojih domova, a povratak svojim ognjištima, bar ono što je ostalo od njih je, učinilo svega 15-tak hiljada. Slični natpisi terorističke organizacije ID su se pojavili još 2014.-te godine na Manastiru Visoki Dečani sa potpisima tzv. Oslobodilačke vojske Кosova. Jasno je da КFOR ne štiti srpski narod u onoj meri kojom je predviđeno u rezoluciji SB 1244. Кada se tome pridoda da Euleks ne sprovodi pravdu, po međunarodnim odredbama gde se zna da su osumnjičene 32 osobe, pripadnici tzv. OVК, koje nisu procesuirane za krivična dela regrutovanje, pomaganje i finansiranje Islamske države, koji konstantno pozivaju na proterivanje i ubistva Srpskog naroda i njihove dece.

Srpska Liga još jednom upućuje apel svim nadležnim institucijama u državi da se upute zagarantovane bezbednosne snage Vojske Srbije u našu južnu pokrajinu i tako obezbedi sigurnost našim sugrađanima prema odredbama rezolucije SB 1244.