Erdogan: Dajem ostavku ako se dokaže da trgujemo sa Islamskom državom

0
1702

Turska nije toliko nepoštena da bi mogla da kupije naftu od terorista. Ukoliko budu pronađeni dokazi o nečemu takvom, neka ih oni koji do njih dođu predstave, rekao je Erdogan u obraćanju novinarima

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ponudio je danas ostavku ukoliko se dokaže da su tačne optužbe da Turska kupuje naftu od ekstremističke organizacije Islamska država, javio je TASS.

Turska nije toliko nepoštena da bi mogla da kupije naftu od terorista, rekao je Erdogan u obraćanju novinarima. Ukoliko budu pronađeni dokazi o nečemu takvom, neka ih oni koji do njih dođu predstave, rekao je predsednik Turske.
Predsednik Rusije Vladimir Putin optužio je ranije danas Ankaru da je oborila ruski avion da bi zaštitila isporuke nafte koju Islamska država šalje u Tursku.

„Nedavno smo imali dodatne izveštaje koji potvrđuju da se nafta sa teritorija koje kontroliše ISIL (Islamska država Iraka i Levanta, što je bivši naziv Islamske države) isporučuje Turskoj u velikim količinama“, naveo je Putin, preneo je TASS.

„Ima osnova da sumnjamo da je odluka da se sruši naš avion bila motivisana željom da se zaštiti trasa isporuke nafte do luka gde se ukrcava na tankere, a da je odbrana Turkmena bila samo izgovor“, kazao je ruski predsednik.

Newsweek