BEOGRAD POD OPSADOM – NI PTICA NE MOŽE DA PROLETI! Srpski specijalci, FBI i RUSKI AGENTI čuvaju SVETSKE MOĆNIKE

0
952

U Beograd su već stigle strane bezbednosne službe povodom predstojećeg skupa OEBSA. Ruski i američki specijalci se najčešće viđaju u hotelu Hajat, gde će biti smeštene diplomate iz ovih država

Beograd će 3. i 4. decembra biti domaćim svetskim diplomata na Ministarskom savetu OEBS-a, i ugostiće preko 40 diplomata i čak 1000 delgacija, ali i državnog sekretara Džona Kerija i ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova, čije su prethodnice već u Beogradu. Oko pedesetak najelitnijih specijalaca sa obe strane, predstavnika američkog FBI i ruske službe FSB doputavili su u Srbiju kao prethodnica i oni zajedno sa našim bezbednjacima i policijom “češljaju” Arenu i trasu kojom će se kretati njihovi šefovi.

Pod njihovom kontrolom su i apartmani odnosno sobe u kojima će boraviti ruska i američka delegacija. Zanimljivo je da su se i sreli nekoliko puta, a kako će obojica biti u “Hajatu”, ruski i američki specijalci se najčešće viđaju upravo u tom objektu, i to uglavnom na doručku.

Kako još saznajemo, obojica dan ranije, u sredu stižu u Srbiju i to u razmaku od samo sat vremena. Kako je najavljeno, među više od 40 šefova diplomatija, u Beograd dolazi i visoka predstavnica EU Federika Mogerini, i njih će na aerodromu Nikola Tesla dočekati domaćin predsedavajući OEBS-a, srpski ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

ako pišu beogradski mediji ona je toliko skromna da ništa posebno nije tražila, nema baš nikakve zahteve, već samo voće pa će joj posebno biti poslata velika korpa svežeg voća.

Kako je Telegraf.rs pisao, gostima će biti na raspolaganju 76 luksuznih vozila, plus 40 BMW, pet blindiranih automobila. U okviru Arene biće 10 sala sa 1.700 mesta, 11 prostorija, 181 kancelarija, obezbeđeno je 3.000 slušalica za prevod, 65 mikrofona, a govoriće se na šest zvaničnih jezika.

Svi oni će biti smešteni u čak davadesetka hotela a najviše u “Hajatu” i “Kraun Plazi” i troškove smeštaja sami plaćaju..

Tokom Samita gosti će se sresti i razgovarati sa vrhom države, predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.
Telegraf