NAJNOVIJI DETALJI PRAĆENJA VUČIĆA: Bivši SPECIJALAC u AUDIJU A8 kružio oko kuće premijera, bio u vezi sa Lukom Bojovićem!

0
581

Policija je juče privela Sinišu M. (42), koji je osam puta za 24 sata zatečen kako nadgleda porodični dom premijera Aleksandra Vučića, a oko porodičnog doma predsednika Vlade Srbije kružio je u vozilu „audi A8“

Policija je juče privela Sinišu M. (42), koji je osam puta za 24 sata zatečen kako nadgleda porodični dom premijera Aleksandra Vučića, saopštio je juče ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je naglasio i da su maksimalno pojačane mere bezbednosti zbog ozbiljnosti situacije i za premijera i druge državne funkcionere za koje se smatra da mogu biti ugroženi.

Ministar Stefanović juče je rekao da se radi o osobi rođenoj 1973. godine, iz Šekovića (BiH), s prebivalištem u Beogradu, da je bio pripadnik policije Republike Srpske i Srbije do 2009. godine, a poslednjih godina je u vezi s barsko-budvanskom kriminalnom grupom.

Ta osoba je, kaže Stefanović, i bivši pripadnik obezbeđenja Luke Đurovića, izvršioca najtežnih krivičnih dela, koji je ubijen 2013. godine. Đurović, kako je podsetio Stefanović, bio je u bliskoj vezi s Lukom Bojovićem.

Prilikom privođenja, preneo je Stefanović, ta osoba se nalazila u vozilu „audi A8“ beogradskih registarskih oznaka. Kako je istakao, S. M. je posle privođenja više puta promenio iskaz, a poslednji put je rekao da to radi za nečiji račun.

– U toku je intenzivna policijska akcija s ciljem da se to rasvetli. Maksimalno su pojačane mere bezbednosti zbog ozbiljnosti situacije i za premijera i druge državne funkcionere za koje se smatra da mogu biti ugroženi – naglasio je Stefanović.
On je dodao da kada se pripadnik jedne tako ozbiljne kriminalne grupe osam puta za 24 sata zatekne kod premijerovog doma onda je jasno da to ne radi iz dobrih namera. Stefanović je naglasio da su vlasti zainteresovane za detaljnu i brzu istragu i da će ona pokazati koji su motivi.

Darko Trifunović, profesor Fakulteta bezbednosti, uveren je da pojava nekog ko prati premijera baš u ovom momentu nije nimalo slučajna.

– To je tipično širenje atmosfere straha, a cilj je i dovesti premijera u paranoju. Sve se dešava u momentu kada je pokrenuo neka suštinska pitanja i kada je udario u interese moćnika. On definitivno nekome smeta, ne Siniši M., na njegovom mestu je mogao biti bilo ko, on je slučajno izabran, a iza njega stoji kriminalna banda, odnosno srpska politička mafija – kaže Trifunović za “Alo!”.

Zoran Dragišić, profesor Fakulteta bezbednosti, ističe da je sada ključno da policija utvrdi motive, odnosno ispita zašto je Siniša M., koji je inače u policiji do sada nekoliko puta menjao iskaze, bio ispred premijerove kuće.

– Reč je o pripadniku specijalne jedinice policije, dakle, o nekom ko je jako dobro obučen, takođe o nekom ko je bio u vezi s određenim kriminalnim grupama. A ako jedan takav čovek opservira oko kuće premijera, to nije nimalo naivno i zato je jako bitno da policija utvrdi motive i za čije interese taj čovek radi jer je činjenica da postoji mnogo ljudi koji bi bili spremni da mu naude.
Telegraf