Aktivisti SNP „Naši“ i pokreta „Obraz“, kao i pripadnici zabranjenog „Nacionalnog stroja“, izgazili su zastavu LSV-a ispred prostorija te stranke u Novom Sadu.

Oni su prvo održali skup u centru grada, kod Vladičanskog dvora, gde su klicali ruskom predsedniku Vladimir Putinu i proslavili 97. godišnjicu prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.

snp-nasi-obraz-nacionalni-stroj-novi-sad4Potom su, uz pratnju jakih policijskih snaga, odšetali do prostorija LSV i uništili zastavu te stranke.

„Došli smo ovde da vratimo Nenadu Čanku ono što je negde zaboravio. Ja ću zastavu staviti na zemlju, a vi obrišite cipele, da ne idete prljavi kući“, poručio je na megafonu jedan od učesnika skupa.

Oni su prethodno u centru grada uzvikivali i pogrdne parole na račun predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, a potom su u vazduh pustili zapaljene leteće lampione, od kojih jedan završio na krovu Gradske biblioteke, zbog čega su morali da reaguju i vatrogasci.

Ekstremisti su nosili i fašističke simbole. Iste organizacije pokušale su pre nekoliko nedelja da organizuju protest ispred prostorija LSV, ali nisu dobili dopuštenje.

snp-nasi-obraz-nacionalni-stroj-novi-sad snp-nasi-obraz-nacionalni-stroj-novi-sad2

B92