Gotovo polovina đaka starijih razreda iz OŠ „22 avgust“ u Bukovcu kod Novog Sada napustila je nastavu nakon trećeg časa, zato što se na času istorije pojavila nova nastavnica, umesto nastavnika Janka Demana, koji im je predavao.

Deman je trebalo da napusti školu, jer je bio zaposlen na određeno vreme, ali pošto su roditelji organizovali proteste, njima je obećano da će nastavnik Janko ostati.
Roditelji đaka prethodnih dana nisu puštali decu u školu, a načelnik Školske uprave za Južnobački i Sremski okrug Jovan Vukčević potvrdio je juče da će Deman ostati da predaje. Roditelji sada smatraju da su izigrani.

– Pošto su nas slagali, mi smo odlučili da se deca vrate kućama. Zbog svega, poslaćemo i dopis ministru prosvete Verbiću – kaže Radomir Lukić, predsednik Školskog odbora i roditelj dvoje đaka.
On dodaje da su očekivali od Vukčevića da održi obećanje, ali da će zbog nove situacije nastaviti proteste.
Direktorka škole Jelisaveta Žarković izjavila je juče da roditelji ometaju sprovođenje zakona, te da se nastavnica koja je došla na Demanovo mesto oseća nesigurno i da ne želi više da predaje.
Školski odbor je u utorak izglasao nepoverenje direktorici i zahtevao njenu smenu. O razrešenju Žarkovićeve treba da odluči Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje u narednih 15 dana.

Blic