Veterničani traže jeftiniji prevoz

0
662

Žitelji Veternika traže da ubuduće plaćaju jefitniju kartu za gradski prevoz. Naime, stanovnici ovog prigradskog naselja za prevoz do Novog Sada plaćaju 110 dinara.

Prethodnih dana prikupili su 1.500 potpisa i tako pokrenuli inicijatvu u lokalnoj samoupravi da prevoz do Veternika bude po ceni gradske autobuske karte, a ne duplo kao sad.

Podsetimo, još pre tridesetak godina odlučeno je da deo Veternika u pojasu od stadiona „Vujadin Boškov“ do Futoga pripadne drugoj gradskoj zoni, jer je to odgovaralo vlasnicima poljoprivrednog zemljišta. U međuvremenu, Veternik se proširio, i procenjuje se da danas gotovo 30 hiljada stanovnika obitava u njemu. Jedan deo njih sada želi da čitav Veternik bude u sastavu prve gradske zone, što bi značilo da tuda ide redovan gradski prevoz.

I u aprilu ove godine, veterničani su poptipisivali peticiju za proširenje prve gradske zone. Tada je iz GSP-a stigao odgovor da uslovi za proširenje gradske zone ne postoje, ali o tome bi konačnu odluku trebalo da donesu odbornici Skupštine Novog Sada, ako ta tema bude uvrštena u dnevni red neke od sednica.

RTV