Novosađanin uhapšen zbog dilovanja droge

0
817

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su B. S. (24), zbog osnovane sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Pretresom stana koji osumnjičeni koristi u Novom Sadu policija je pronašla različite vrste praha za koje sumnja da su amfetamin ili sintetička droga MDMA, sasušenu biljnu materiju za koju sumnja da je marihuana, kao i tablete „ekstazija“.
Pronađena je i izvesna suma novca u domaćoj i stranoj valuti, a  pretpostavlja se da potiče od prodaje narkotika.
B. S. je određeno zadržavanje, do 48 sati, po odobrenju nadležnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje, u zakonskom roku.

Za nelegalnu trgovinu narkoticima tereti se i šesnaestogodišnji Novosađanin kod kojeg je policija pronašla 11 paketića sa suvom biljnom masom za koju sumnja da je marihuana.

Кod njegovog tridesetosmogodišnjeg sugrađanina i kod dvadesetdvogodišnjeg Vrbašanina pronađena je manja količina identične biljke, a kod dvadesettrogodišnje Novosađanke prah za koji se sumnja da je amfetamin, pa će protiv njih policija podneti krivične prijave za neovlašćeno držanje opojnih droga.