FOTO: Da li je Šumadijska najneuređenija novosadska ulica?

0
597
Stanovnici Šumadijske ulice, koja se nalazi u užem centru grada, već dugi niz godina se suočavaju sa lošim stanjem u kojem se ova ulica nalazi.

 

SAMSUNG DIGITAL MOVIE
SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Najveći problem predstavlja loš asfalt, kao i rupe, koje se sa pojavom kišovitog vremena pretvaraju u bare. Jedan od stanovnika ove ulice ističe da je veliki problem i smeće, te da su kontejneri prepuni. „Na vezi sa Gradskom čistoćom sam svaki dan, ali uvek dobijam odgovor da će moj zahtev biti prosleđen“, rekao je  naš sagovornik.

Kako ističe, pored toga što plaćaju dažbine po najvišoj ceni, jer se stanovi nalaze u centru grada, jedan deo ulice i dalje ima zemljani parking.

Stanovnike Šumadijske muči i loša rasveta, zbog čega se mnogi ne osećaju bezbedno dok idu kroz ovu ulicu. „Sama po mraku već dosta vremena ne idem, jer se sijalice bandera nalaze u krošnjama i ulica je slabo osvetljenja. Veliki problem predstavljaju i psi lutalice, koji su opasnost po sve prolaznike“, rekla je Snežana koja stanuje u ovoj ulici.

Nedokučiv problem za stanare ostaje i zgrada nekadašnje fabrike „Niva“. Naša sagovornica kaže da se nekoliko puta obraćala nadležnima i da je dobijala odgovor kako oni ne mogu ništa preduzeti, jer se radi o prostoru koji čeka na prodaju.

SAMSUNG DIGITAL MOVIE
SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Zbog izgradnje dve nove zgrade u Šumadijskoj nastaje dodatna gužva i haos.

021