SAMO DA NE UĐEMO U NATO Putin će Vučiću dati ponudu „koja se ne odbija“

0
475

Ruski predsednik Vladimir Putin, osim ekonomske pomoći, spremio je za premijera Vučića i vojnu ponudu „koja se ne odbija“, tvrde odlično obavešteni diplomatski izvori.

Putin će tokom vučićeve posete Moskvi, koja počinje 28. oktobra, ponuditi SRbiji najsavremeniju vojnu opremu i naoružanje i to po najpovoljnijim mogućim uslovima.

Rusi su, tvrde upućeni, više nego spremni da pomognu modernizaciju srpske vojske jer im je jako stalo da imaju moćnog prijatelja na Balkanau. Jedini njihov uslov jeste da nikada ne uđemo u NATO pakt.

– Rusi su spremni da isporuče najsofisticiraniju vojnu tehniku i naoružanje, avione, helikoptere, tenkove. Raketni sistem S-300, koji bi bio ključni faktor u odbijanju eventualne agresije, samoje deo Putinove ponude koja će biti stavljena pred Vučića. Ova oprema je, naravno, izuzetno skupa, ali su Rusi spremni na velike popuste, robne kredite, čak i na neke donacije – tvrdi izvor.

Međutim, kako izvori tvrde, uslov za „ruski vojni paket“ jeste da se Srbija obaveže da nikad neće ući u NATO.

– Ruski rivalitet s NATO neće prestati da pstoji, a samo je produbljen ukrajinskom krizom i ratom protiv ISIS u Siriji. Zato Rusija od Srbije očekuje da ne ulazi u zapadni vojni savez. Konačna odluka je, anravno, na Beogradu – ističe izvor.

Alo