Mnogi korisnici će biti revoltirani ukoliko ova odluka zaživi.

Prema pravilima društvene mreže Fejsbuk, svi korisnici, širom sveta, koji su na najpopularniju onlajn zajednicu prijavljeni pod lažnim imenom, uskoro će biti blokirani, ukoliko pismeno ne dokažu identitet što će, svakako biti teško ostvarivo. Verovali ili ne, u okviru društvene mreže Fejsbuk je vise lažnih naloga, nego korisnika sa regularnim imenima!

Pre registracije, neophodno je prihvatiti određene uslove koje sajt Fejsbuk traži od nas. Da budemo iskreni, većina korisnika i ne čita ova zahteve. Da li znate koje uslove i pravila prihvatatate prilikom registracije?

Nema, dakle, više prostora za one silne „lažnjake“ koji, skrivajući se pod raznim imenima, čine stvari koje inače ne bi. Takođe, ovakvi nalozi se koriste mahom za manipulaciju u okviru marketinških aktivnosti, kupovinom lajkova i prijatelja grupe i fan stranice. Mnogima će biti teško i krajnje neobično, neki su postali i prepoznatljivi po maštovitim Fejsbuk pseudonimima.

Prilikom analize autentičnosti profila, iz Fejsbuka će zahtevati kopiju lične karte, a potom blokirati stari profil, koji je registrovan pod lažnim imenom. Ovo je prvi put da se traži neki lični dokument na uvid, bilo da je reč o ličnoj karti, pasošu, vozačkoj dozvoli… Korisnicima će biti vrlo teško da dokažu da je profil njihov.

Kakve će posledice ova odluka imati na popularnost Fejsbuka, ostaje da se vidi. Jedno je sigurno, odluka ide u prilog zaštiti privatnosti i borbi protiv brojnih opasnosti koje se naziru na Internetu.

muskimagazin.rs