DOKTORKA OBJASNILA: Evo Srbi kako ćemo i kada postati nacionalna manjina u Srbiji (VIDEO)

0
859

Doktorka Nada Tabš predstavnik je Srbije u Evropskom udruženju za sterilitet i fertilitet, predavač na Institutu za biologiju na master studijama „Humane reproduktivne biologije“ i pionir je vantelesne oplodnje u Srbiji. Dr Tabš je jedna od osnivača Srpske lige, a na nedoavno održanoj konferenciji ovog Pokreta upozorila je šta će se desiti sa populacijom u Srbiji u narednih par generacija.

– Urušavanjem duhovnih, moralnih, etičkih, porodičnih pa i verskih vrednosti u društvu je u direktnoj vezi sa natalitetom. Taj primer je upravo Srbija, u poslednjih 10 godina stopa nataliteta pada ali zato raste stopa neformalnih bračnih zajednica, stopa razvoda se povećava, stopa veštačkih pobačaja raste. Povećana je stopa porodica sa jednim detetom i to ne iz ekonomskih već iz konformističkih razloga – rekla je dr Tabš.

Ona je rekla da će, ako se ovaj trend nastavi, azilantska kriza postati azilantska potreba u Srbiji jer će trebati radne snage. Međutim, ona je upozorila na opasne posledice takvog scenarija.

Pogledajte šta je tačno dr Tabš rekla o mogućoj budućnosti Srbije: