Srpska liga – Sramna kampanja Treće Srbije protiv direktora KCNS

0
961

Politička organizacija „Srpska liga“ odgovorila je na svom zvaničnom sajtu na jučerašnje saopštenje Treće Srbije u kome optužuju direktora Kulturnog centra Novog Sada da „podržava pozive na okupaciju Srbije.“ Slučaj podele u političkoj organizaciji Treća Srbija koji je bio lokalnog karaktera i za koji niko nije mogao ni da pretpostavi da će izaći iz okvira prostorija ove stranke, danas intrigira javnost Srbije skoro pa svakodnevnim saopštenjima i prepucavanjima po medijima između dve sukobljene strane. Saopštenje Srpske lige prenosimo u celosti :

„Srpska liga najoštrije osuđuje nastavak sramne kampanje protiv direktora KC Novi Sad Bojana Panaotovića koju vode lideri tzv partije „Treća Srbija – Bogata Srbija“ Miroslav Parović i Miroje Jovanović.

Osim što su optužbe koje se iznose na rad Panaotovića potpuno neosnovane, Parović i Jovanović pokazuju potpunu šizofreniju u svojim napadima.

Tako je Miroje Jovanović prvo kritikovao Panaotovića za zastupanje kulturne politike na etičkim i identitetskim osnovama što je označio kao “srbovanje”, da bi ga Parović u svom današnjem saopštenju optužio da je „kvisling koji podržava ideju okupacije Srbije“.

Kulturni centar Novog Sada i Bojan Panaotović ponos su Novog Sada, a ovakvi vulgarni napadi bezuspešan su pokušaj da se umanje dosadašnji rezultati rada ove institucije.

Strategija Parovića i Jovanovića da u roku od 15 dana istog čoveka optužuju i za srbovanje i za izdaju pokazuju da su oni u svom delovanju počeli da primenjuju metode koje se mogu videti jedino u rijaliti programima. Srpska liga smatra da je skandalozno da se ljudi koji imaju ovako neozbiljan pristup politici nalaze na čelnim pozicijama u gradskim institucijama Novog Sada.“

mediagroup021.rs