Treće veče manifestacije Velika Gospojina u Bečeju otvoreno je nastupom benda Sveti Gral. Posle njihovog nastupa na binu su se popeli legende rok scene, YU grupa koja je pred nekoliko hiljada posetilaca izvela svoje najpoznatije numere, „Od zlata jabuka“, „Dunav“… frontmen sastava Žika Jelić pozdravio je publiku, a posebno bajkere koji su došli da sušaju njihove pesme.

becej-koncert-yu-grupa-05290815ras-fotoi-mitar-mitrovic_fZa razliku od sinoć, vlada manje interesovanje, te obezbeđenje nije u prevelikom strahu da mora da kontroliše da li će neko upasti u bekstejdž, kao što je bio slučaj sa Severinom i Igorom Kojićem.

becej-koncert-yu-grupa-03290815ras-fotoi-mitar-mitrovic_fb882Bajaga i Instruktori publiku su prvo raznežili mirnijim pesmama, a onda su zaređali hitove sa bržim ritmom. Zbog Bajage je publika prostigla u većem broju, a zvižduci i pevanje u glas su dokaz da Novobečejci vole Bajagine pesme.becej-koncert-bajaga-01290815ras-fotoi-mitar-mitrovic_f9699– Ajmo ruke gore, pozvao je Bajag publiku, i svi su poslušali.

– Život je nekad siv, nekad žut, izazvala je oduševljenje kod publike. Vrisak između taktova pesme govori koliko publika ovde voli Bajagine pesme.

becej-koncert-bajaga-08290815ras-fotoi-mitar-mitrovic_f5e73 becej-koncert-bajaga-07290815ras-fotoi-mitar-mitrovic_fc1aebecej-koncert-bajaga-04290815ras-fotoi-mitar-mitrovic_fab71Posle Bajage i Instruktora, na binu se popeo bend Plavi orkestar.

– Osim pesama koje su ugodne i neugodne, imamo i one koje raspiruju bratstvo i jedinstvo, i takva je „Ljubi se istok i zapad“, rekao je Loša, koji je tokom celog koncerta duhovito najavljivao svoje pesme.

– Još jedna „zabranjena“ pesma na svim eks Ju stranama je „Fa, fa, fašista“, rekao je Loša i počeo sa pesmom.

Izvor: Blic