Novosadski Oktoberfest 20. i 21. oktobra

0
345
Foto: Grad Novi Sad

Novosadski Oktoberfest biće održan od 20. do 21. oktobra u Master centru Novosadskog sajma, najavili su danas na konferenciji za novinare generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, predsednik „Color Press Group“ Robert Čoban i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.

Predviđen je bogat muzički program u okviru kojeg će nastupiti „Hladno pivo“, „SARS“, „Orthodox Celts“, „Drum ‘N’ Zez“, „Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi“, „Love Hunters“, „Amajlija“ i mnogi drugi. Ulaznice za manifestaciju se mogu nabaviti putem mreže „Gigstix“.

Predsednik „Color press Group“ Robert Čoban je rekao da će i ove godine festival trajati dva dana i da će tendencija biti da se isprave eventualne greške od prošle godine.

„Novosađani i njihovi gosti biće u prilici da uživaju u više desetina marki piva iz celog sveta, bavarskim kobasicama, perecama i puno dobre zabave. „Novosadski Oktoberfest“ će dve nedelje uoči festivala imati svoj štand na Trgu slobode u centru grada gde će posetioci biti u prilici da kupe suvenire, ulaznice, ali i da uživaju u pivu, kobasicama i perecama“, naglasio je Čoban.

Radojević je istakao da je grad prošle godine doneo dobru odluku da podrži ovu manifestaciju.

Tada smo pričali da Grad ne želi da se manifestacije završe sa 1. septembrom, već je težnja bila da produžimo tu sezonu, i mislim da smo sa „Oktoberfestom“, koji je otvorio deo jesenjih i zimskih manifestacija, napravili pun pogodak. Kasnije smo imali i nekoliko zimskih manifestacija, a sve to je rezultiralo povećanjem broja turista u Novom Sadu“, dodao je Radojević.

Generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković naglasio je da je prethodni „Novosadski Oktoberfest“ bio izuzetno dobar, s obzirom na to da je 16 hiljada ljudi posetilo ovu manifestaciju.

Prema rečima zamenice direktora Nemačko-srpske privredne komore Doris Danilović „Oktoberfest“ je najveći nemački nacionalni festival koji je odavno prešao granice Nemačke, a naglasila je i to da se slični festivali održavaju u celom svetu.

dnevnik.rs