OŠ „Žarko Zrenjanin“ – Bez kartice ne može u dvorište škole

0
161
Foto Pres služba grada

U novosadskoj OŠ „Žarko Zrenjanin“ juče predstavljen projekat za veću bezbednost. Na ulazu uvedena elektronska identifikacija, kao i tehničke barijere

PROJEKAT postavljanja tehničkih barijera za ulazak u školska dvorišta uz elektronsku identifikaciju, prezentovan je juče, prvog dana nove školske godine u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“, koja je prva na teritoriji grada dobila ovu vrstu zaštite.

Vladimir Jelić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, prilikom jučerašnje posete i prezentacije projekta, istakao je da će bezbednost dece biti prioritet i ove školske godine.

– Nastavlja se trend povećanja broja učenika prvog razreda u Novom Sadu, a ove godine ih je za 300 više nego prošle – predočio je mr Jelić, lep podatak. – Sve osnovne i srednje škole su spremne za rad i krenule su sa redovnom nastavom.

Po Jelićevim rečima, statistike su pokazale da se slučajevi vršnjačkog nasilja najčešće dešavaju u školskom dvorištu, i to od osoba koja nisu učenici škole.

– Uvođenjem tehničke barijere, želimo da sprečimo ulazak u dvorište onima kojima tu nije mesto – bio je kategoričan Jelić. – U školsko dvorište će moći da uđu samo učenici koji imaju identifikacionu karticu. Očekujemo da će se smanjiti stopa vršnjačkog nasilja, a ukoliko ovaj pilot-projekat pokaže dobre rezultate, biće primenjen i na druge škole.

Vladimir Jelić

Žarko Mušicki, direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“, zahvaljujući Gradskoj upravi za obrazovanje, što je njihova škola odabrana za ovaj pilot-projekat, koji ima veliki značaj za bezbednost učenika, rekao da su realizaciju pomogli i nastavnici tehničkog vaspitanja.

IZ GRADSKE KASE 300 MILIONA

GRAD Novi Sad će ove godine izdvojiti 291.882.480 dinara iz budžeta za investicione aktivnosti na objektima osnovnih škola, što je bezmalo 29 odsto, odnosno, za 65.430.150 dinara više nego prošle godine.

novosti.rs