Srpska Liga: „Gradjani da kupuju srpske proizvode“ – Milenković Goran

0
225

Beograd- Prehrambeni i kozmetički proizvodi sa zapada namenjeni Srbiji i zemljama istočne Evrope su manjeg kvaliteta, jer imaju više aditiva, konzervansa i aroma, odnosno manje prirodnih sastojaka od originalnih proizvoda. Srpska liga zato apeluje na potrošače da kupuju hranu proizvedenu u Srbiji, jer će na taj način pre svega jesti kvalitetne proizvode, sačuvati svoje zdravlje, ali i podstaći razvoj svoje ekonomije – izjavio je generalni sekretar SL Goran Milenković.

Ne smemo dozvoliti da proizvodi istog naziva, često i veće cene, ali daleko lošijeg kvaliteta završe na srpskom tržištu pod brendom visokokvalitetne zapadne robe. Pojedini proizvođači sa zapada su to priznali, a mnogi zapadni mediji to i potvrdili, pa više ne treba imati nikakve sumnje u opasnosti konzumiranja takvih proizvoda – navodi Milenković.

Privreda i potrošači u Srbiji ne smeju biti talac uvoznika i trgovaca. Nadležne institucije, kao što su Nacionalna referentna laboratorija i Ministarstvo poljoprivrede, treba da vrše strogi monitoring i kontrolu uvozne hrane i podstiču potrošnju srpskih proizvoda. Pored toga što se na taj način podstiče razvoj srpske ekonomije, bićemo sigurni da jedemo najzdraviju hranu – istakao je Goran Milenković.