„Golubica“ za Ivanu Španović

0
370

Odbornici Skupštine grada okupiće se danas prvi put u ovoj godini da bi na svečanoj sednici doneli odluku o dobitniku Februarske nagrade Novog Sada za 2016. a potom na radnoj, 15. sednici aktuelnog saziva razmatrali dnevni red sa 12 tačaka.

Komisija Skupštine grada za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu, od deset kandidata odlučila je da za visoko gradsko priznanje predloži najbolju sportistkinju Srbije i osvajačicu bronzane medalje u skoku udalj na Olimpijskim igrama u Riju.

– Predlažemo Skupštini grada da se Februarska nagrada dodeli Ivani Španović, najtrofejnijoj atletičarki u istoriji države, za osvojene domaće i međunarodne nagrade i priznanja, čime je na najlepši način promovisala Novi Sad i dala nemerljiv doprinos našem sportu – navela je Komisija u obrazloženju predloga.

Španovićevu je za ovo visoko društveno priznanje predložio Atletski klub Vojvodina, čiji je član na osnovu vrhunskih rezultata u minuloj godini.

Odbornici će nastaviti rad izjašnjavanjem o predloženih 12 tačaka dnevnog reda. Među njima su i plan generalne regulacije prostora za porodično stanovanje, regulacije parking garaža…

NAGRADA 130.000 DINARA

DOBITNIKU Februarske nagrade pripada skulptura „Golubica“, rad vajara Andreja Vasiljevića, kao i novčani iznos od 130.000 dinara, koji je obezbeđen u gradskom budžetu.

novosti.rs