NOVI SAD: Kurs samoodbrane za žene

0
660

NOVI SAD – Svakodnevno smo svedoci sve češćih napada na žene, koje se u nekim slučajevima završe i tragičnim ishodom. Kako bi naučile kako da se obrane sve one koje su pretrpele napad nasilnika ili imaju strah od njega, dve devojke iz Novog Sada odlučile su da pokrenu kurs samoodbrane za žene.

Glavni cilj pokretanja kursa samoodbrane za žene Zvjezdani i Nini bila je želja za prenošenjem znanja svim ženama o tome na koji način mogu da se odbrane od nasilnika.

„Mnogo je nasilja i u porodici i generalno žrtve su uvek, većinom slabijeg pola. Tako da smo osmislile ovaj kurs isključivo da pomognemo tim ženama ,i da im razvijemo samopouzdanje“, kaže Zvjezdana Knežević.

Neke od polaznica dolaze iz radoznalosti, dok je većini glavni motiv za pohađanje tog kursa prevazilaženje straha od napada nasilnika.

„Dolazile su nam žene koje su mnogo sitne, kažu da su imale česte napade zato što napadači misle da su male, da ne mogu ništa. Pa su dolazile da se raspituju da li one nešto ovde mogu da nauče kako da se odbrane“, kaže Nina Stojkov.

Žene svih starosnih dobi su dobrodošle na kurs samoodbrane, koji se održava dva puta sedmično utorkom i četvrtkom. Ukoliko imate dodatna pitanja, možete ih kontaktirati putem njihove facebook stranice.
Rtv.rs